tirsdag 11. september 2007

Gresskar

Så begynner gresskarene å bli klare til å spise. Men bortsett fra gresskar pai og syltede gresskar - hva finnes det da?

Her er en oppskrift jeg lærte i Texas av en medstudent som hadde lært den av sin mormor.

Ta et gresskar, skjær av toppen slik at det kan brukes til lokk. Fjern gørret i midten. Skrap ut gresskarkjøtt med en skje. Hakk i små biter. Fres i olje sammen med spisskummen, pepper, og persille og hakket løk. Kok ris. Brun kjøttdeig.
Bland alt sammen. Ha det tilbake i gresskaret.

Settes i ovn som er varmet til 180 grader. Stekes ca 1 time. Serveres rett fra gresskaret. Gjerne med brød med hvitløkssmør og en lett salat til.






Og frøene har vi lagt til tørk så vi kan plante disse til våren. Sofie syntes det var det beste med hele gresskaret - muligheten for å få 50 gresskar av frøene til dette ene. Hun gikk riktignok litt i surr da hun prøvde å finne ut hvor mange frø hun vil ha neste år dersom alle 50 frøene lager gresskar med 50 frø i hver.... men hun har i allefall nådd rett konklusjon - så mange gresskar trenger ikke vi!

Ingen kommentarer: