mandag 29. mars 2010

Kattunge i hagen


Sofie fikk en kattunge til jul, stripete, grå liten dame med navnet Molly. Molly har vært med i hagen i palmehelgen. Jeg var litt skeptisk lørdag da hun var med for første gang. Jeg tenkte at det blir sikkert det siste vi ser til henne. Men det har gått greit. Vi tok henne med hjemmefra i transportburet, og satte det på trappa. Introduserte henne til hytta, og viste henne et krypinn i hagen. Deretter løp hun rundt som en galning og jaktet på tørre blader som blåste i vinden, lå på lur etter litt lange tørre strå som bevegde seg, klatret i naboers trær, løp inn under hytter og ut igjen. Kjempeaktivitet i to timer, så inn å sove på sofa. Og da vi skulle hjem, kom hun og gikk fint inn i buret.

Molly har vært vant til Tina, vår gamle Cavalier King Charles som nå ikke er lengre, og er derfor trygg på at hunder er ufarlige. Hun fikk en ny læring i helgen da hun møtte en dvergsnauzer. Ikke alle hunder er kattevennlige. Det er egentlig ganske mange hunder i hagen, så vi får ¨håpe det går greit med katt i hagen også. Hun har bjelle på så hun ikke kan ta fugler (dersom det ikke skulle være en døv fugl med dårlig syn).

Fin fin palmehelg i hagen



Det var nydelig hagevær i helgen, og arbeidslysten stor.
Resultatene i min hage er:
- kompostbinge flyttet til bedre egnet sted like ved drivhuset.
- kompostens topplag danner nå bunnen i kompostbingen.
- kompostbingens bunnlag skal bli deilig jord for gresskarene
- kompostbingens midterset lag er jevnt fordelt mellom Mona og meg - skal bli potetjord.
Kompostbingen var frosset i midten! Det er første gang jeg har opplevd. Jorden kom ut i frosne flak og kubber og ligger nå til tining i pallekarmer.

Hyllebærtræet var ikke helt i form, og hadde vokste seg alt for stort og høyt. I håp om å vekke det til liv på en nyttig måte, har vi saget det godt ned. Så ser vi om det kommer noen nye gode skudd, eller om gjennopplivingen ble for hard.

Mesteparten av hyllebærtræet er malt opp i kompostkvernen. Ivrige barnehender kom løpende og hjalp til. Sofie tok en økt, fant ut hvordan det virket og gikk egentlig ganske rask lei av det. Men Arthur og Mehdi holt koken gikk. Hvor mange greiner kan vi knuse samtidig? Hvor tykke greiner kan den ta? Se her! Den tygde i seg over 2 meter tre så fort! Nå vet jeg at dersom man virkelig skal være en guttemagnet så må man ha maskiner. De to gutta tok unna kvister og greiner like fort som jeg klarte å klippe dem av træet.

Løv og gammelt gress - fikk vi fjernet i halve hagen, på "Sofie sin side". Jeg får ta en kveldsøkt tirsdag på "min side".

Vi gir opp stikkelsbærene. Det var bare ikke nok interesse i familien for stikkelsbær. Jeg plukket og tok hjem - ingen spiste. Lagde stikkelsbærgrøt og stikkelsbærsyltetøy - bare laber høflig respons. Ja ja - da tar vi vekk både gule og røde stikkelsbær og overlater plassen til en ny solbærbusk. Ellers er planen at Sofie skal plante en rosebusk i en urne, og et søyleplommetræ i en urne der det i dag står stikkelsbærbusker.

Drivhuset - enda et sørgelig syn. Men jeg har ikke gitt helt opp. Svein og Jorunn tipset meg om en hendig kar som kanskje ville kunne redde de sørgelige restene. Har snakket med ham - og det virker lovende. Han skal se hva han får gjort innimellom de andre prosjektene sine. Krysser fingrene.

onsdag 24. mars 2010

Våren har begynt

Da fikk vi startet hagearbeidet. Klippet epletrær, pæretrær, ripsbusk, bringebærkratt.
Kjørt grenene gjennom kompostkvernen. Spredt avkappet mellom bringebærkratt og rundt det store epletræet. Og sett på drivhuset.

Jeg har nå hatt Finn's glass og Farstad glass på besøk. De har gitt anbud på å reparere drivhuset, og sette inn glass. Problemet er at det blir dyrere enn å kjøpe og sette opp et nytt drivhus!

Vurderer nå å rive ned hele drivhuset!

tirsdag 2. mars 2010

Drivhus

Da har jeg prøvd anbud.no og sent melding til glassmestre. Hvem kan hjelpe meg med drivhuset? Det er tydeligvis ikke vits i å sette i nye termo-plast-glass igjen. Det har vi prøvd 2 ganger nå. Denne gangen satser jeg hardt på glass. Skikkelig stivt glass, festet skikkelig av en proff. Og hvis det ikke holder...får jeg bare fjerne hele drivhuset.

Hadde jo egentlig planer om å starte opp her borte snart. Men det er jo snø, og kaldt, og i dag kom det mer snø. Fint er det jo med alt det hvite, men det kommer til å bli en travel vår.

Klippe frukttrær.
Plante frø.
Klargjøre bedd.
Flytte og reparere jordbærtønnene.
Legge hageheller mellom grønnsakssengene.

Hmmm.
Slipe og male hagemøbler.
Vaske hytte.
Male porten.

Ja ja.

ikke glemme, kos, grill, besøk.