onsdag 2. september 2009

Eplene er modne

Og så er det eplesesong. Røde modne epler i hagen. Alle epletrærne ser ut til å gi en fin eplehøst. så langt har vi spist epler, laget eplegrøt og eplemos. Oppskrifter på andre epleting tas i mot. Eplesorbet?

Men med de modne eplene kommer det også epletyver (Noe som ikke er så morsomt). Hver søndag har kolonihagen åpent for publikum, med vafler og kaffe. Dette er populært, og godt besøkt. Men noen av våre besøkende er ikke fullt så kjekke som alle de andre. Søndag hadde jeg besøk av marerittfamilien. Mor og far og tre små barn. På deres vei hjem fra kolonihagen gikk de forbi min parsell. "Epler" skrek en av ungene og alle tre løp inn på parsellen og startet med å rive og slite i eplene. Foreldrene stod bare å så på! Jeg måtte da legge til side arbeidet jeg holdt på med, gå over til barna og fortelle dem at dette var mine epler, og mine epletrær, og at de ikke bare kunne plukke epler og brekke grener.

At ikke foreldrene deres kunne klare den enkle oppdragelsen selv. Hvordan skal disse barna lære forskjell på mitt og ditt med foreldre som det? håper disse foreldrene får besøk av en større utgave av eget avkom som stikker av med bilen deres.