søndag 28. juni 2009

Og hva har vi gjort denne deilige varme søndagen?




Jo - jeg har oljet hagemøblene. Det var sårt tiltrengt. Tre strøk. Jeg hadde planlagt å slipe dem ned med sandpapir først - men ble overtalt til å prøve å se hvordan de ble med bare olje. Vi får se :-)




Og jeg har reparert drivhuset. Tre "glass" hadde blåst ut. Det har nå blåst ut og bort glass hver vinter siden jeg har overtatt parsellen. Nå skal jeg få satt inn glass.


Og så har vi luket 5 kasser. Sofie jobbet hardt med kassen hun har blomster i.

Og gjødslet. Sofie har blandet hønsegjødsel og vann og gjødslet det meste av det vi har av planter. Etterpå satte vi sprederen på - så nå må jeg snart bort og flytte på den.

Og vi klippet størstedelen av plenen, pratet med naboer og fikk tid til vafler og kaffe i kolonihagehuset sammen med Hilde Gunn og Jollen.

Hyllebærblomst-te



Så har vi laget og skal lage hyllebærblomst te. Det hjelper så godt til høsten og vinteren når vi sliter med forkjølelse og sår hals. Hyllebærblomst te lages gjennom noen enkle trinn.










1 - plukk helt modne men ikke avblomstrede hyllebærblomster.





2 - Gå gjennom sjekk at det ikke er noen blomsterlus eller andre insekter på.





3- tørk dem i ovnen med åpen dør. Min ovn settes på 50 grader bare i tilstrekkelig med timer til at blomstrene er helt tørre.





4 - la dem kjøle seg ned (Jeg pleier å vente til neste dag)





5 - fjern stilker, samle blomstrene en boks med lokk (lufttett) oppbevares til det er behov.

Hekk



På baksiden av hytten min er det en smal korridor som fungerer som oppstillingsplass for redskap. Den er skjermet med en tuja hekk plantet av tidligere eier. Den har vokst seg enorm det siste året. Så siste dag min kjære mann var hjemme fra Lagos fikk jeg ham overtalt til å være med bort og sloss med hekken. Så vi beskar den i høyde, og bredde. Vakker er den enda ikke, men den tar mindre plass, og det ble ikke fullt så trangt der bak.