torsdag 24. april 2008

Kolonihageliv

I kolonihagen blir man kjent med mange en ellers aldri ville truffet på - og alt det en kan lære! Jeg har en eldre kar som nabo i kolonihagen. Se på beddet hans - det kryr av blomster som er større og friskere enn mine i alle fall.


















Og på en liten rusletur rundt i hagen på kveldstid treffer man gjerne sjefen selv og andre naboer som har tid å slå av en prat. Selv om naboen står midt i et større jordbær prosjekt. Han bygger nå i høyden for å hindre sneglene i å nyte avlingen.




















































Har du lyst å føle litt på stemningen er det bare å ta seg en tur innom en søndag på gode vafler og en kopp kaffe med påfyll.

Potetkonkurranse


I år er det tre viktige konkurranser i kolonihagen.

1) Hvem får høyest solsikke

2) Hvem får tyngst gresskar

3) Hvem får størst potetavling av en såpotet i en 10 liters bøtte med jord+ størst enkelt potet.


Sofie har gått hardt ut og ville ha svart spann slik at tar opp mest mulig varme fra solen. Vi var innom 5 butikker før vi fant ett! Svarte bøtter er definitivt ikke på moten i år.

Olav har boret hull i bunnen så drenasje er sikret, og et lag med leca kuler er plassert i bunnen i tillegg. Så er det selvsagt valgt ypperlig jord og poteten har fått sitt første vann.
Gresskarfrøene og solsikke frøene er plantet og står i vinduskarmen hjemme. Sofie har jo virkelig noe å forsvare etter fjorårets seier i gresskar konkurransen.