lørdag 13. oktober 2007

Tre-felling

I hagen har vi tre morell trær som ikke gav noe særlig resultater i fjor...og heller ikke i år. Selv ikke etter skikkelig stell, og gjødsling. Så da ble det skjebnen deres å bli saget ned. De gjør nok bedre nytte som kompost og ved.

Jeg fikk god hjelp av en kolega til trefellingen. Etter at vi hadde tatt for oss de tre trærne gikk deler av de gamle plommetrærne samme vei. To greiner der var sprukket talngt inn til stammen og jeg var bekymret for at de skulle knekke når ungene klatret i dem. Nå er den faren over.

Gresskarkonkurransen i Våland kolonihage

En dag jeg var kommet hjem fra jobb fikk jeg en hyggelig telefon fra Svein Haaland, formannen i kolonihagen. Han sa at han hadde en liten ting til Sofie i forbindelse med gresskarkonkurransen. Så etter middag stakk vi bortom kontoret til Svein. Sofie hadde da vunnet gresskarkonkurransen med ett gresskar på 10 kilo. Mitt gresskar på 4,5kg var nummer 3. Så vi fikk hvert vårt krus med kolonihagen på, og gresskarkonkurransen 2007. De står nå på hedersplassen i hytten. Frøene fra det store gresskaret skal vi ta vare på i troen på at ett stort gresskar får stort avkom. Neste år vil vise resultatene.