tirsdag 11. september 2007

Bjørnebær


Skal si bjørnebærene trives. Nå har vi hatt lunkne bjørnebær med is, bjørnebær pai, bjørnebær smoothie, og laget bjørnebær syltetøy (Det gikk bra!). Men hva skal jeg gjøre med resten? Jeg ser at jeg må plukke igjen i morgen. Og at det blir stor avling utover i oktober.... Det er begrenset hvor mye frosne bær vi trenger.
Forslag tas i mot med takk.

Gresskar

Så begynner gresskarene å bli klare til å spise. Men bortsett fra gresskar pai og syltede gresskar - hva finnes det da?

Her er en oppskrift jeg lærte i Texas av en medstudent som hadde lært den av sin mormor.

Ta et gresskar, skjær av toppen slik at det kan brukes til lokk. Fjern gørret i midten. Skrap ut gresskarkjøtt med en skje. Hakk i små biter. Fres i olje sammen med spisskummen, pepper, og persille og hakket løk. Kok ris. Brun kjøttdeig.
Bland alt sammen. Ha det tilbake i gresskaret.

Settes i ovn som er varmet til 180 grader. Stekes ca 1 time. Serveres rett fra gresskaret. Gjerne med brød med hvitløkssmør og en lett salat til.






Og frøene har vi lagt til tørk så vi kan plante disse til våren. Sofie syntes det var det beste med hele gresskaret - muligheten for å få 50 gresskar av frøene til dette ene. Hun gikk riktignok litt i surr da hun prøvde å finne ut hvor mange frø hun vil ha neste år dersom alle 50 frøene lager gresskar med 50 frø i hver.... men hun har i allefall nådd rett konklusjon - så mange gresskar trenger ikke vi!

søndag 2. september 2007

Litt om snegler...




I dag mens vi luket og ryddet unna en del planterester fant vi snegleegg. Sofie syntes de var fine - nesten som små perler. Jeg kunne bare se for meg hvordan hagen vil bli neste år dersom disse får utvikle seg. Så da var det bare å gå på kjøkkenet og koke vann. Masse kokende vann helt over hver klyse med egg.
I Danmark mens vi var på ferie i juli så vi noen snegler som ble grundig studert på grunn av farge og størrelse. Den store rød-orange spiste iberia snegler...og det var jo positivt. Men takke seg til å ha disse monstrene løs blant jordbær og rabarbra....
Og så all den mimringen en hører om den gang da det bare var svarte skogsnegler som var en plage. Lurer på om de har glemt hvor store skogssneglene kan bli. På bildet er min Nokia telefon benyttet som målestokk.