lørdag 21. juli 2007

Solsikkene

Det har regnet og regnet og regnet. Og så regnet det litt til. SÅ da solen kom frem torsdag stakk vi i hagen for å se på tilstanden. Bringebærene var regnet i stykker - smaksløse og vasstrukne. Gresset hadde vokst alt for mye, men bakken var så bløt og våt at jeg ikke kunne klippe det enda. Lykken var da å se at 4 av de seks solsikkene som enda lever blomstrer og er fine. De tålete regnet! Og den høyeste er ca 1 meter og 50 cm.


torsdag 19. juli 2007

Hva skal vi ha til broccollien i dag mamma?


Jeg tror vi nærmer oss en overdose av broccolli. Vi har vært heldige at de ser ut til å trives og vokse godt i øsende pøsende sommerregn. Så vi har hatt broccolli ved siden av fisk, i wok, til kjøtt, i suppe.


Så stakkars Sofie tror visst at broccolli er en ingrediens som må være med på en daglig basis og at resten er tilbehør. Ja ja vi får se hva vi tar til broccollien i dag.

torsdag 5. juli 2007

Agurkplukkeren



I drivhuset er det 4 agurk planter - en med små agurker og tre med slange agurker. Sofie liker vanligvis ikke agurk så godt - men det å plukke dem rett fra planten og så spise dem - det er noe annet. Da er de gode. Det er jo våre agurker som vi har plantet selv. Her er den lille agurkplukkeren i gang med en av slangeagurkene.

Broccolli






I dag ringte Sofie til mormor og spurte om vi skulle ta med broccolli til Bergen. I går var hun klar til å spise broccolli til middag hjemme (det var bare det at hun hadde spist middag allerede da hun så at broccolien var klar til å spises.

I morgen drar vi til Askøy - men før vi gir oss i vei må vi innom hagen og se etter agurker, broccolli, sukkererter og salat - for det vil Sofie ha med seg til Askøy. Er det modne jordbær der som ikke fuglene eller maurene har kost seg med - blir de vel spist på stedet.