søndag 25. mars 2007

Trangt om plassen



Kolonihagehytter er jo ikke så store. Men det er ikke på grunn av liten plass at det sitter 2 jenter i en kiste. Det er fordi de leker. I tillegg til 2 jenter er det tepper og flere sofa puter oppi kisten - så det er rimelig trangt.

Krokus


Vårtegn! Krokusen er her. Spredt utover ett stort område ved de gamle plomme trærne. Det er bare hvite og lilla så Sofie har pekt på nødvendigheten av å kjøpe gule krokus som vi kan sette ned i høst. Men det bør jo være plass til dem også....

Blomster små

I høst satte Sofie ned masse løk rundt stammen til to morell trær. Mormor hadde sendt ned mini påskeliljer som Sofie kunne plante. Og se mormor - nå blomstrer de! Jeg tror at alle er kommet opp. Det var gult og fint!

Dugnadsgjengen

17 mars var vi en hel gjeng i hagen for å jobbe. Jeg hadde besøk av Malika, Marita og Didrik i tillegg til at Sofie var med.
En av de ikke hyggeligste tingene en må gjøre når en har parsell i Våland kolonihage er dugnad. Vår dugnadsplikt er å fjerne ugress i veikanten. Denne lørdagen fikk jeg litt hjelp. Man ser til og med hvor hjelpen har hjulpet :-)

Eple hekk

I går handlet vi (det var visst nok viktig å nevne at VI var Monica og Olav siden VI vanligvis er Monica og Sofie i denne sammenheng) inn 12 staur, og 9 frukttrær til Portveien 35. Og 100 meter plastbelagt ståltråd og en god hage spade på Byggmakker.
I dag slo vi ned staurene med 3 meters mellomrom på fremsiden av parsellen og ned langs grensen til naboen. To busker måtte bøte med livet, og en ble flyttet.
Deretter gravde vi ned epletrærne (hmm kanskje ikke gravde ned...plantet tror jeg vi skriver) midt mellom hver staur. Og så kom den kjekke oppgaven. Trekke opp tre parallelle rette snorer med ståltråd mellom staurene. Så var det frem med elektriker klips og feste de relativt myke grenene til de unge frukttrærne langs ståltrådsnorene. Her skal det bli 2-dimensjonale epletrær.